Шпедиција
Големина на текст: Decrease font Enlarge font
Македонска пошта на своите корисници им нуди и шпедитерски услуги за поштенските пратки.

 

Овие услуги се достапни во сите единици на нашата поштенска мрежа. Корисниците на Македонска пошта можат да ги користат следните шпедитерски услуги:

- Царинско застапување на увозно-извозните поштенски пратки, вклучувајќи ги и ЕМЅ-пратките, во меѓународниот поштенски сообраќај;

- Царинско застапување на увозно-извозните пратки во меѓународниот авионски сообраќај;

- Осигурување поштенски и ЕМЅ-пратки во меѓународниот поштенски сообраќај;

- Осигурување пратки во меѓународниот авионски сообраќај;

- Организирање транспорт на пратки во меѓународниот авионски сообраќај.

Во единиците на нашата поштенска мрежа што се наоѓаат на граничните премини Табановце, Деве Баир, Богородица, Ново Село и Блаце ја нудиме и услугата “Сочинување царинска гранична пропратница за увоз и транзит на стока”.

Лицата заинтересирани за користење на шпедитерските услуги на Македонска пошта можат да контактираат со Службата за увоз-извоз и шпедиција.

 

  • email Емаил на пријател
  • print принт верзија
Помош за корисници
  • Help
  • Kalkulator
  • Sledenje na Pratki
  • EMS
Video